dilluns, 24 de maig del 2010

No és això, companys, no és això.

M'han tornat a triar per a una promo de Bloguzz, la del nou sushi de La Sirena. I ras i curt, no m'ha agradat.

Podríem matar-ho aquí, pujar una foto, dir un educat "gràcies, però no, gràcies" i donar per acabat el post sense ficar-me en més jardins. Però crec que és la meva obligació justificar les meves paraules i explicar què es trobarà qui pugui comprar el producte. Abans de començar, diré que el paquet em va arribar acompanyat d'una bossa per a congelats i un llibre de cuina bastant més interessant que el producte del que ara parlaré.


D'entrada, considero que és un joc conceptual molt perillós anomenar "Sushi" a un congelat, perquè el Sushi és un producte que tradicionalment s'ha caracteritzat per la frescor dels seus ingredients. Ara bé, si acceptem que tot el peix del que prenem en aquest país ha de congelar-se pel tema dels anisakis en algun moment (o això diuen la teoria i la llei), no ha de ser aquest el punt de fricció. Altra cosa ben diferent és que allò que de manera comuna anomenem sushi porti en alguna de les seves variants huevo pasterizado, jarabe de glucosa y fructosa, goma guar, EDTA de disodio, trifosfato pentasódico, benzoato sódico, tots ells ingredients que apareixen llistats en el paquet. Aquest conté dos nigiri de salmó, dos de llangostins, un de tilàpia (que, per cert, és una espècie invasiva), dos ura maki de salmó cuit, dos d'amanida de tonyina, i un de surimi, a més d'un minúscul sobre de salsa de soja, un de wasabi, un de gingebre encurtit i uns bastonets (que no són els de la foto). El producte s'ha de descongelar al microones durant un minut i mig, i deixar-lo reposar uns minutets més abans de servir-lo. He de dir que de tot plegat, el més bó potser sigui l'arròs, però el gust, la textura, i l'aspecte del peix és francament mediocre. Si mai heu menjat sushi de debó, trobareu a falta la lluentor, el color i el greix natural del peix ben tallat. En els makis, això potser no és tan evident, perquè entre el sèsam i les salses que porten, el gust es dissimula, i arriben a ser passables. Però els nigiris em van semblar francament deficients, tan sols una bola d'arròs amb un tall de peix descongelat a sobre.

No pretenc dir a la gent de La Sirena com han de portar el seu negoci. De fet, els sóc bastant clienta, sobre tot d'ingredients "en brut", i algun de precuinat, com els falafels. Però tinc la sensació que aquest mal anomenat sushi, que val sis euros amb trenta, està fonamentalment dirigit a un consumidor poc exigent, i no més interessat per l'autenticitat o la qualitat del que li és estrictament necessari. Una jugada que potser està justificada legal i empresarialment, però que a mi em sembla poc correcta. Una pena.

6 comentaris:

starbase ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
starbase ha dit...

Ja sospitava que algú que hi entengués més que jo de menjar japonés podría fer una crítica més raonada i amb més profunditat que no pas la meva.

Per Nadal em penso demanar un detector de posts de baixagastronomía. Per que ostres Mar, coincidir amb tú en un post és com coincidir amb el Geoge Clooney portant la mateixa roba
Vas a quedar mal sí o sí!! XDD

En tot cas, sense tanta contundència crec que coincidim en diversos punts dels que has anomenat per al que fa al producte, la qual cosa em fa content.

La cuina vermella ha dit...

Òscar, per nadal nosaltres ens demanem el mateix!!! Un detector by baixa gastronomia! Un petó al dos!

Sara Maria ha dit...

Bona crítica... Jo ja n'he vist diversos de sushis congelats i mai m'han fet el pes d'aspecte... Potser és que a mi m'agrada el sushi (val a dir que molts cops no congelo el salmó abans de menjar-me'l...)

la gemmota ha dit...

així m'agrada, que encara que et regalin productes per provar, puguis ser del tot sincera...a mi, el congelat pre-cuinat no m'agrada gens, tot i que La Sirena em mereix força confiança...

Angus ha dit...

Muy bien! Es de agradecer que hagan esas promociones, pero las cosas hay que decirlas.
En bastantes de los restaurantes "asíaticos" que proliferan(antiguamente, simplemente "chinos") preparan platos de sushi, algunos incluso en buffet, bastante decentes, y por lo menos son más frescos y recién hechos. Para quitarse el mono de sushi de vez en cuando son geniales.