divendres, 5 de desembre del 2008

Per Nadal regala... Sal i sucre


Imatge (c) Slashfood

Com us vaig prometre, no tots els regals d'aquesta nova secció són caríssims, que estem en crisi, redéu! I si feu cas dels consells de la tieta Mar, avui n'aconseguireu no un, sino dos, a canvi de gastar-vos quatre xavos. Això sí, per a que sembli que en realitat us hi heu deixat una pasta inhumana cal que no els presenteu balim balam. Necessitareu, per a les propostes d'avui, pots de vidre amb tap de rosca o hermètics (apropeu-vos a la botiga de xinesos més propera o recicleu els de melmelada, si fan patxoca. Recordeu que quant més petit és el pot, més car semblarà!), etiquetes maques (de Pepa Paper o de Conesa, per exemple), cintes de ràfia o de colors i altres detallets que convertiran dos humils llaunes de sal i sucre en una pijada franceseta robada directament de la cuina d'Amélie Poulain

Sal al perfum de romaní

Em va encantar aquest condiment que proposava el blog Slashfood (per cert, ells també tenen una secció d'idees culinàries per regalar! Us la recomano, tot i que ocasionalment en traduiré les més interessants). Ja deveu saber que s'han posat de moda les sals "de disseny", i fins i tot a la botiga de queviures més diminuta comencen a treure el nas sals Maldon, fumades, del Tibet... Si voleu regalar-ne una que va molt bé amb el peix o les patates al forn, proveu aquesta recepta. Imagino que es pot preparar amb altres herbes, però si son com la farigola -que es desfan només de tocar-les- poseu-les primer en una bosseta de gasa i deixeu-les impregnar la sal més temps.

Ingredients

Una bona branca de romaní fresc (toca excursió al camp o a la Boqueria)
Sal fina
Pots de vidre

Ompliu la meitat del pol amb la sal. Afegiu-hi tres o quatre branquillons de romaní, i acabeu d'omplir amb la resta de la sal. Deixeu-ho macerar d'una nit a una setmana. Treieu-ne el romaní i afegiu-ne un altre branquilló. Tapeu-ho, i etiqueteu-ho.

Sucre allimonat

Aquesta recepta és de la web de Martha Stewart, i porta una mica més de feina. A canvi, tindreu el condiment ideal pel té, les galetes, els pastissos...

Ingredients

Tres llimones (preferiblement orgàniques, per a que no tinguin restes de pesticida ni estiguin vernissades...)
Dues tasses de sucre

Treieu la pell a les tres llimones, cuidant de no deixar-nes bocins blancs, que amarguen. Talleu-la i tritureu-la amb la meitat del sucre. Barregeu-ho amb l'altre meitat del sucre, i exteneu-ho en una safata de forn, a l'aire, durant una hora per a que s'assequi (us anirà millor si ho feu sobre paper de forn). Fiqueu-lo als pots.

10 comentaris:

starbase ha dit...

Excel.lent.

He anat a la web de slashfood però no he trovat la secciò de regals...

Seguirè les novetats perque el tema sal perfumada com a obsequi em sembla una gran gran idea.

Mar Calpena ha dit...

Les tens totes a:
http://www.slashfood.com/tag/GiftOfTheDay/

La cuina vermella ha dit...

Fantàstiques idees, Mar! genial, com tot el que ens expliques!

deliciosa martha ha dit...

Carai Mar, això fa bona pinta. Comencem molt bé aquesta secció...

Sara ha dit...

Mar: t'haig de dir que m'encanta aquesta secció... i les dues idees que has donat, tant la de sal com la de sucre perfumats, són molt bones!!

Jo també em passaré a donar una ullada a l'slashfood...

Abraçades

maia ha dit...

Hola Mar!
Gracies per aquesta idea.
A vegades amb coses senzilles s'encerta.
El rebre un regal que l'altre persona ha fet per tu te mes valor que el regal mateix.
Soc una nova seguidora i estic aprenent molt amb tots vosaltres.
Salutacions,
Rosa M

Sara Maria ha dit...

M'encanten, les trobo genials.

Francesc ha dit...

M'han encantat aquestes idees teues. Salutacions

maragda ha dit...

Ets genial! és una idea magnífica que posarem en pràctica: ja tenim la sal, el romaní fresc -del test-, els potets de vidre; ens hem proveït de cintes i boletes de fer collarets..., només resta posar-nos cireres a les orelles!
Gràcies

maragda ha dit...

Ens ha agradat tant la proposta que al nostre blog en fem referència. Una abraçada,
LQL