dimecres, 11 de juny del 2008
La guia definitiva per renovar la cuina
Abans de començar, un cop més us dono les gràcies per participar en el concurs-xantatge al que us he sotmès, i per haver-me enviat generosament totes les idees i trucs que penseu que són útils. I també demano disculpes perquè m'he vist obligada a resumir.
Armaris i mobles
- Les calaixeres grans permeten guardar les olles i paelles amb més organització que els armaris.
- En els mobles brillants, les ditades es noten menys que en els mats. També s'ha de vigilar al triar la nevera, provant a marcar-hi els dits a la botiga (abans que descobrir que la porta d'acer inoxidable és una marranada quan ja la tenim a casa).
- Al rebost, es poden comprar baldes i cistelles corredores, que fan que treure les coses sigui molt més senzill.
- Les piques, si pot ser, de dues en dues, per poder apilar els plats i les olles mentre cuineu (i eventualment, si la peli és a punt de començar, i "demà-ja-m'-aixeco-d'-hora-i-els-rento-jo"). I si no, ajudeu-vos amb una aixeta extensible.
- No hi ha mai prou endolls, aixetes, armaris o marbres.
- Muntar-se un mateix els mobles està reservat estrictament als masoquistes.
Fogons i microones
- La tendència general amb el microones és considerar-lo una pèrdua d'espai i temps, encara que dóna joc en receptes com les pomes al Calvados i per descongelar o fer salsa de tomàquet.
- Fogons: Aquí, tants caps, tants barrets. Les vitros creen grans amors i odis. La majoria us inclineu pel gas de tota la vida, però la vitro va molt de pressa quan es tracta d'escalfar... Així que ja us ho fareu.
Forns
- M'heu recomanat uns quants models diferents, com aquest, aquest i aquest. Funcions interessants? Piròlisi, per a estalviar temps netejant; difusor de vapor, quelcom que ara fins els fornets elèctrics exents ja tenen i que ajuda molt a la rebosteria; i termostat regulable per temperatures (no per graus de cocció, que no és tan precís).
- Si poseu el forn en alt, us estalviareu mal d'esquena cada cop que hagueu de comprovar el punt d'algun plat.
Aparells recomanats
- Ni us plantegeu fer-vos la cuina sense un extractor que xucli les olors. Imprescindible si sou fans de la planxa o les sardinades.
- Ganivets bons. Però bons, bons, eh? Compreu-ne, com a mínim, un de xef, que és una gran inversió. Per cert, que els ganivets poc esmolats són perillosos. Porteu-los a revisar un cop l'any.
- Rentaplats (a servidora no li fa massa patxoca, però...). Ara n'hi ha de petits, que estalvien aigua, espai i temps.
- Les maquinetes d'envasar el buit també contribueixen a que no omplim la cuina de carmanyoles i tàpers.
- Una barbacoa de pedres volcàniques o una planxa elèctrica, i un wok, es poden fer servir cada dia. A sobre, no són cars.
Trucs, en general
- És imprescindible un faristol per aguantar oberts els llibres de cuina sense que es taquin, i un prestatge allunyat del foc per emmagatzemar-los. I una ràdio també fa la vida més agradable.
-Tot donant un sentit nou al terme "aparell multifunció", la Tiquismiquis vota per que m'instal·li un nòvio cuiner. Que sabeu si en tenen, al basar del regalo?
Adreces i marques
- Ens recomanen, per preu, les botigues Serna Bach: C/ Rocafort, 80 tel.: 93 423 67 60, C/ Còrsega, 496 tel.: 93 458 67 74, C/ Princesa, 6 tel.: 93 268 23 15, i un de vosaltres m'ha explicat també una experiència molt negativa a Miró. Com sempre, els nostres suecs preferits després d'Abba també triomfen.
- A tots ens agrada bastant la bellesa dels trastos Smeg -què, tontets, tenim gustos baratons, no?-, i m'heu dit també que Balay i Electrolux estan bé.
I això és tot. Espero que el resum us sigui útil.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada