dimecres, 6 de juny del 2007

Plats desesperats

Llegeixo que acaba de sortir al carrer un llibre de cuina basat en la sèrie Mujeres desesperadas (Editorial de Vecchi). Aquesta és una pràctica habitual al mercat editorial nordamericà, on proliferen llibres relacionats, ni que sigui vagament, amb totes les sèries de la tele hagudes i per haver. En aquest llibre, cada una de les protagonistes de la epònima sèrie explica les seves receptes. Xafardejant per la web oficial, descobrim que la perfeccionista i ultrarepublicana Bree escriu receptes formals i preciosistes, que la "desastre" Susan ens dóna plats senzills, que la mare de família sobrepassada Lynnette es decanta per la cuina familiar, i que la portorriquenya Gabrielle tira pels plats amb accent del sud.
Tot i que a mi no em desagrada Mujeres desesperadas (i en particular el lampista Mike, que per desgràcia no té res, però res de res, a veure amb els lampistes que corren per aquest món), m'interessa molt més una altra sèrie i els seus llibres. Basat en el clan mafiòs dels Soprano, trobem The Soprano Family cookbook (podeu trobar algunes receptes aquí) i Entertaing with the Sopranos. Si estan la meitat de bé que la sèrie, segur que són una passada.

A aquesta banda de l'Atlàntic s'han intentat fer experiments similars -em vé al cap Ventdelplà, però segur que n'hi ha d'altres- però realment, i suposo que és per la pràctica que porten, els equivalents americans són força més acurats i ambiciosos que els de per aquí. Només espero que no treguin un llibre de cuina basat en A dos metros bajo tierra... Serà (és!) una de les millors sèries de la història de la tele, però no vull ni imaginar-me'n les receptes.

ACTUALITZACIÓ: Aquí podeu trobar un article sobre aquest tipus de llibres.