dimecres, 14 de febrer del 2007

El menjar de "Lost"


ATENCIÓ... AQUÍ SOTA S'EXPLIQUEN DETALLS DE LA TRAMA DE "LOST" ("PER
DIDOS")!


Sé que darrerament les entrades d'aquest blog potser han estat molt serioses. Tenint en compte que aquesta pàgina es diu "Baixa gastronomia", avui toca dosi de frikerío i diversió. Els visitants habituals del blog potser hauran caigut en el fet que arxivo les entrades antigues sota el nom de "Previously on Lost". Aquesta referència enllaça directament a una série que adoro, "Perdidos", que aquí ha anat emetent la Primera. Aquí s'han emés les dues primeres temporades, però gràcies a internet és factible -tot i que potser no del tot legal- veure'n, en el moment d'escriure això, fins al capítol set de la tercera temporada.
La sèrie explica la misteriosa vida dels supervivents d'un accident d'avió en una illa aparentment deserta. Sense voler destripar-la a ningú, és evident que per la pròpia premisa el menjar hi juga un rol important, particularment en relació amb el personatge del Hurley, obés i aficionat al menjar brossa (quan li toca la loteria, treballava en una cadena de pollastre fregit).

Els nàufrags, al final de la primera temporada, consegueixen obrir-se pas fins a un misteriós búnker aïllat a la selva. Un dels descobriments més impactants que hi fan a dins és una habitació plena de menjar etiquetat amb el logo de l'enigmàtica Iniciativa Dharma. La tasca de repartir-la recau sobre les espatlles del Hurley, i això li crea tota mena de conflictes ètics (un capítol memorable de la segona temporada es centra només en això). Més tard apareixeran altres escenes, bé en temps real, bé en flashback, on el menjar juga un paper importantíssim. Sense anar més lluny, la primera escena de la tercera temporada (que tots els fanàtics com jo portàvem esperant mesos per veure com a bons adictes), comença amb algú que enforna galetes.


Tot això vé perquè un grup d'amics dissenyadors gràfics de Nova Iork, en un sà exercici de conyeta, van decidir crear unes etiquetes de la Dharma Initiative per tunejar el menjar que havíen preparat... per una festa dedicada a veure la sèrie. I ara els han pujat a internet en format PDF per a tots aquells que com jo som "culo veo, culo deseo" i ens pensem copiar descaradament aquesta idea a la primera de torn. Podeu descarregar-les prement aquí.

Com us deia, "Lost" és una sèrie de misteri/ciència-ficció/aventures molt atípica. D'entrada, els arcs argumentals són llargs, i els guionistes es permeten estirar el suspens i exprimir-lo a fons. El menjar, a la sèrie, com a la vida, és una metàfora davant moltes altres coses.