dimecres, 23 de febrer del 2011

Operació mans netes

Senyors, he arribat al meu límit. Prou galdosos són cert tipus de forn d'aquest país (ja sabeu de quins us parlo: els que només tenen entrepats amarats de mantega, formatge i pizzes més amojamades que Cleopatra) que a sobre, si per A o per B hi heu de comprar, sovint la dependència us atendrà tocant el pa amb les mateixes mans brutes amb les que us cobra. Com que no serveix de gran cosa demanar que variin aquesta política, he decidit posar-me soviètica i crear una nova secció en aquest blog: un llistat dels infractors. Compreu-hi sota la vostra pròpia responsabilitat.

Començo per revelar el nom de dos en els que la manca d'higiene compta amb el bonus del malcarament o l'estultícia dels qui hi treballen: luxe del bó.

- Forn El Molí Vell - C/Vallespir, 129
- Forn Catafal - Guillem Tell, 2
Esteu convidats a enviar suggerències. Si la cosa pren embranzida, crearé un grup al Facebook.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvinguda, Mar!

Ara m'ha vingut al cap una anècdota. En un bar, una noia demana un te amb llet. El cambrer li porta un got de llet calenta amb una bosa de te dins. La nois reclama i li explica com es fa un te amb llet, i el cambrer li diu que si no li agrada així, que vagi a un altre bar.

Llàstima que no recordo on era!

josep ha dit...

Em sembla magnífica l'idea de crear una pàgina o el que sigui on la gent pugui posar el nom i l'adreça d'aquests terroristes de l'alimentació!.

Cuinagenerosa ha dit...

jajaja... em sembla una iniciativa fantàstica, riu-te dels fiscals italians i la seva operació 'mani pulite' ;-)

maragda ha dit...

Apoyo la moción!
No fotis que aquell lloc tan llardós del carrer Vallespir ha tornat a obrir...? Els apuntalaments de la façana encara hi són? o s'han integrat com part de la decoració?
Vaja tela!
A dins del rànking, sisplau, inclou el nou "Siurana" (Can Bruixa amb Vallespir), el local molt guapet, però el servei malagradós com una mala cosa, i el menjar fastigós, més ranxo per a les gallines que altra cosa..., de la cadena "El Reloj"...
Besitos!

minimontse ha dit...

Mar, una iniciativa fantàstica, i a més jo en faria una altra, coincidint amb el comentari de l'Eric, sobre els llocs on no tenen ni idea de com servir un té: des de llocs on demanes un té i et poden servir qualsevol infusió, al got de llet amb la bossa a dins, a un got de vidre amb la llimona, la bossa i una temperatura que et fa reviure el mític gag de Martes i Trece del "café Tacilla"...Ai, que m'indigno jo també!

starbase ha dit...

Això és un tornar amb empenta!

Jo ho trobo molt bé, sobretot perque estas parlant de casos que no són petites infraccions puntuals sino persones que treballen amb el menjar que altres es porten a la boca i ho fan guarramente. Y eso no.

Francesc ha dit...

Trobe que és una iniciativa ben encertada. No se suposa que les persones que treballen en un forn han de tindre el carnet de manipuladors d'aliments? Crec que allí els deuen donar instruccions concretes del que NO s'ha de fer... Salutacions

Tiriti ha dit...

Bona iniciativa Mar, fa temps un bon amic va fer una pàgina que volia recollir restaurants o temes de gastronomia de terroristes d'alimentació com be diu en Josep, al final es va cansar doncs li sortien mes llocs dolents que bons, si voleu fer una ullada la pàgina es:

http://www.puajs.com/

Un cop també em va donar per fer fotos a truites de patates de bars on no tenien cap mena de prejudici en deixar-les dies i dies, agafant un color grogenc o verdós, al final tenia mes fotos que temps per publicar-les. A tall d'exemple:

http://tiritinyam.blogspot.com/2010/06/la-tortilla-chunga.html

Mar Calpena ha dit...

Ei! Com a comentari general, ja veig que en som uns quants que estem tips de que bars i establiments estiguin atesos per gent que no sap què es fa. Vaig descobrir que per a desgràcia de tots, el carnet de manipulador d'aliments ja no existeix. Per tant, som a la mercè dels empresaris, que se suposa que han de vigilar-ho (?)

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/pdf/diezpreg.pdf

Comentaris una mica més puntuals: Maragda, el lloc de Vallespir que dius el van tirar a terra. Del Siurana nou la meva mare també me n'ha parlat malament, no tant per la qualitat del menjar sinó perquè sembla que són força antipàtics. Tiriti, la pàgina del teu amic em sembla una idea brutal... ara, no m'estranya que li causés un excés de feina!

Ruben ha dit...

Osti, mai m'havia parat a pensar en això del pa i les monedes... ara hi pararé atenció, però crec que és més que probable que jo també pugui engreixar de mala manera aquesta llista...

Nerea ha dit...

Genial blog i genial l'operació mans netes. La meva parella i jo sovint ens fixem en aquestes dolentes pràctiques a fleques i carnisseries.

Fleca-granja a Gran Via Carles III amb Travessera de Les Corts. Netejaven la taula, agafaven les monedes i et donaven el pà. Els hi vaig dir però no hi he tornat mai més.

Carnisseria Can Raliu a La Bisbal d' Empordà. Torno perquè tenen bon producte pero no fan servir guants de plàstic.

http://blogdelchocolate.blogspot.com/

Marta Fàbregas ha dit...

Sou de Barcelona oi? veig que no volteu gaire...aneu a qualsevol poble de la nostra estimada Catalunya i no hi ha forn de pa, carnisseria, polleria, etc.. que utilitzi guants! Per favor!! a vegades no cal ser tan llepafils...

Mar Calpena ha dit...

Martulins, jo potser sóc de ciutat i no volto gaire, però crec que la higiene és universal. Que es toqui el pa amb les mans que toquen les monedes és una marranada aquí i a la Xina popular.

minimontse ha dit...

Top of the tops de la marraneria: Una pastisseria que hi ha a Pare Claret tocant a Rambla Volart, coneguda pel barri com "les brutes", i per aquesta raó no en sé el nom.
Demanem una safata de rebosteria. Paguem, i una moneda cau damunt d'una sara. Doncs la dependenta, ni curta ni "peretzosa", agafa la moneda, per descomptat amb la mà, i deixa allà el pastís. Ni tan sols es molesta en dissimular, i endur-se la safata cap a l'obrador, per treure-la quan el públic marxi! I amb la botiga plena! No vull ni saber com treballen a l'obrador....

Ruben ha dit...

Jo ahir vaig anar al que més que segurament és el millor forn de pa de Vic, el forn Soler, i res de guants enlloc. Ara bé, tampoc ho trobo tan greu...
Només hi ha dues solucions pel que proposeu vosaltres: o bé dedicar una persona exclusivament a cobrar (poc pràctic i molt car per a l'empresa) o bé posar-se un guant per servir el pa i treure-se'l cada cop que hagi de tocar monedes (poc pràctic i ideal per fer cues monumentals).
Jo, la veritat, trobo força més fastigós el pa de benzinera, encara que el toquin amb guants :-O