dimecres, 9 de setembre del 2009

Dues notícies i una petició

Començo per les notícies, quina voleu primer, la bona o la dolenta?

La bona és que a partir d'ara probablement postejaré molt i molt més al blog.

La dolenta és que això es deu a que m'he quedat sense feina.

La història s'explica aviat. A la empresa on treballo -on treballava- han fet reducció de personal. Set persones ens en anem al carrer.

Després del xoc inicial, mirant la meva situació, en surto raonablement ben parada econòmicament, i amb molts projectes per tirar endevant. I compto amb una família i uns amics de premi (el fluxe de missatges de suport ha estat increïble). Ara mateix estic bastant confusa sobre què fer, i una de les meves opciones és tornar a estudiar, i possiblement, treure'm un títol professional de cuina. Malgrat això, tota la vida m'he guanyat la ídem escrivint, així que evidentment el periodisme, les traduccions i altres tasques relacionades amb el món de la comunicació i l'edició no són descartables.

I aquí arriba la petició. No penjaré el meu currículum - encara l'he de refer, que conté frasses tan curioses com que sóc usuària de Word Perfect!- però us explicaré algunes de les feines que he fet o puc desenvolupar, i us demanaria que mantiguessiu els ulls i les orelles ben oberts per si sortís alguna oportunitat. Si algú el necessita que m'envii un mail a baixagastronomia (arroba) gmail (punt) com i estaré encantada de fer-li arribar.

En breu, doncs:

- Tinc un amplíssim portafoli de reportatges en premsa, en mitjans com La Vanguardia o Woman i en d'altres més petitons.

- He fet de guionista en un fotimer de programes de tele i audiovisuals.

- Tradueixo de l'anglès i l'alemany. I em defenso en gabatxo.

- He portat la premsa de dues editorials i de diversos esdeveniments.

- He fet els textos d'unes quantes webs.

- He portat temes de drets internacionals. De fet, si algú de vosaltres és un escriptor "en ciernes", una de les idees que m'estic pensant és establir-me com a agent literària.

- He escrit un curs de gastronomia (del que per cert, un dia d'aquests en pujaré un post) i un parell de llibres com a "negra" literària.

I bàsicament, sóc un ésser humà prou presentable i espaviladet, i no m'espanta pencar dur. En qualsevol cas, tot i que aquests primers dies potser estaré una mica absent -he d'arreglar papers i acostumar-me a la meva nova situació- això no hauria de canviar sinó a positiu la quantitat i qualitat d'aquest blog. Els que em llegiu sovint sabeu que sempre he defensat que es pot menjar bé i de qualitat sense necessitat d'ingredients caríssims (si bé ara me n'alegro de tenir dues ampolles d'oli de tòfona al rebost), i tot i que potser ara les ressenyes de restaurants seran encara més infreqüents, en contrapartida tindré molt més temps per cuinar, per escriure i per estar amb vosaltres. Que tampoc no està gens malament!

20 comentaris:

Glòria ha dit...

Malauradament, aquesta és una de les conseqüències de la crisi que estem patint(uns més que altres), però segur que amb la teva experiència i amb la teva empenta, te'n sortiràs!. Prenem nota de les teves aptituds amb el word perfect (jo també el sé fer anar), cosa molt buscada avui en dia, je, je!.

Mirant el costat positiu (i egoïsta), et podrem llegir més sovint.

Una abraçada i fins aviat

Gemma ha dit...

Osti, Mar, quina p.
Però cal mirar la banda positiva de la situació: segurament ara podràs realitzar algunes coses que volies fer però que significaven un canvi massa arriscat... Aprofita el moment, Mar, el destí t'està donant una senyal!
Mentrestant, estigues segura que tots farem cas de la teva petició i mantindrem els ulls i les orelles ben oberts...
Ànims i una abraçada ben forta, espero que ens mantinguis informats dia a dia de com va tot...
Un petó, guapa!

3o4aldia ha dit...

Una persona com tu no pot tenir massa problema, en treballar per a algu o crear un negoci propi.

No dic que tot això, en un moment com l'actual sigui fàcil, dic que estic convençut, pel que et conec lleguint, i pel miniCV que has posat, que tens tot el que cal per fer tot el que vulguis.

Sort i a divertir-te en el que facis.

P.D. Jo el que faria es escriure un llibre, encara que entenc que tu ja ho has fet.

Mercè ha dit...

Mar, sento això de la feina. Però a vegades penso que les coses no passen perquè sí. I qui sap, potser d'aquesta situació en surt un projecte fantàstic! ;)
Petons i ànims!

Angus ha dit...

Joder, vaya putada. Lo siento mucho, Mar. Si es que con estas cifras de paro, es normal que todos empecemos a tener familiares o conocidos afectados.
Tu currículum es impresionante, así que espero que no te cueste mucho trabajo encontrar idem. Suerte!!!

Francesc ha dit...

Estimada Mar, primer de res, donar-te molts ànims. No és una situació agradable la teua, atesa la crisi que patim. Tanmateix, com ja t'han dit, amb el currículum que tens, segur que no et serà tan complicat com per a algú altre trobar una nova feina. Tinc en compte tot el que ens has explicat i, si és el cas, t'avisaria si a alguna empresa valenciana els pugueres servir.
Pel que fa al teu bloc, segur que ens sorprendràs amb alguna de les teues super-receptes.
Ànims i una abraçada ben grossa.

Cuinagenerosa ha dit...

seguint el teu mateix ordre, celebro que d'ara endavant et podrem llegir més, però em sap molt greu, és clar, que sigui per aquest motiu. de tota manera, em sembla que no t'has de preocupar, perquè si econòmicament no n'has sortit molt mal parada i tens tants projectes, estic segur que te'n sortiràs bé.
en qualsevol cas, tindré les orelles alerta i si sento alguna cosa no pateixis que t'ho faré saber de seguida.
una abraçada i endavant!

Ester ha dit...

que hi hagi sort Mar, segur qaue trobes feina ben aviat i ho pots combinar amb una formació que et vingui de gust
Una abraçada

Jorge Guitián ha dit...

Animo, Mar (este dichoso ordenador sigue sin acentos):

Hace algo mas de un año pase una temporada bastante larga en esa situacion y, tras la desesperacion inicial, aprendi a verle el lado bueno, que tambien lo tiene.

Fuerza, que de estas cosas siempre se saca algo en limpio, y aqui estoy para lo que necesites.

Unknown ha dit...

Vaya, no es muy agradable lo que nos acabas de contar... Pero no tengo la menor duda de que pronto nos darás buenas noticias. Ánimo.

Dinar per a una ha dit...

Mar, molts ànims, no conec gaire el teu sector però si se de cap possibilitat t'ho faré saber.
De totes maneres, amb el teu bagatge i la teva empenta, això sembla una boníssima oportunitat per a llençar-te com a emprenedora... amb tot l'exit, endavant!!

Mar Calpena ha dit...

Gràcies / Gracias a tots. Us agraeixo a tots el recolzament, i espero que aviat canviï la direcció de la marea...

La cuina vermella ha dit...

Nena, no t'amoïnis, con lo que tu vales trobaràs feina en un plis!! No et desanimis, eh? Qualsevol cosa ja ho saps, aquí ens tens.

Massitet ha dit...

Mar, dóna-ho per fet: orelles parades i mans a punt per prendre nota. A veure que capto des de la Facultat...

D'altra banda, pot ser és el moment de fer el màster de la UVic? Val una pasta, però ja hi has pensat més d'un cop!

D'altra banda, serà un plaer poder llegir-te més. Però ja t'ho dic ara: espero que duri molt poc, aquesta situació...

Salut i força!!!

Mar Calpena ha dit...

Gràcies vermells i olletes, també. El master de Vic va ser la primera idea que em va creuar el cervell quan em van dir que me n'anava a l'atur... però aquest any no el fan, damn it! Estic mirant opcions per estudiar, però el problema és que o bé el temps de la matrícula ja ha passat o és a punt d'acabar (i no voldria precipitar-me). Ja us aniré informant.

Anna ha dit...

Mar, et faig arribat tot el meu suport anímic...per la retsa, orelles obertes i si lligo caps et faré bona premsa ;) SORT!!!

Sara Maria ha dit...

Vaja, acabo d'arribar de vacances i fent el repàs d'aquests dies m'he trobat amb la notícia.
Tindré en compte el que dius per si surgeix alguna feina.
I si fas el curs de cuina... Em donaràs molta enveja!!!

maragda ha dit...

Càram! em torno a connectar i només trobo que no bones notícies. També tindré ben parades les orelles -encara que a la borsa de treball on treballo arriben ofertes de piiiiiiiit-pena.

I si vols estudiar quelcom t'animo a què ho facis, les Universitats han arribat a un acord amb el SOC que queden exempts de pagament de matrícula els estudiants que estiguin cobran una prestació d'atur, així que si és el cas, no et serà una despesa a priori, i això val fins i tot per als màsters oficials.

Candela ha dit...

Site haces agente literaria, aqui tienes una clienta...

el pingue ha dit...

Bienvenida -es un decir- al club. llevo meses sin trabajo y "mantenido" por mi santa. En enero, creo, empiezo. A punto estoy de apuntarme a un curso de 9 meses de panadero.
Aprovecha para no tener jefes....
Mucha suerte Mar. Yo también estaré atento...