dilluns, 30 de març del 2009

Post convidat: Cangur entre ceps, de l'Anna Espelt

Foto (c) Anna Espelt

Avui estrenem secció! De tant en tant, i si en sorgeix l'ocasió, aquest bloc publicarà textos d'altres persones (i en especial dels seus lectors) que tinguin l'amabilitat de compartir el seu punt de vista en matèria gastronòmica.  Ja ho he fet en algun moment, però avui ho converteixo en una declaració d'intencions. I aquesta primera proposta sorgeix d'un mail que em va enviar l'Anna Espelt, amabilíssima lectora i enòloga extraordinària, on em recomanava una botiga de llibres de cuina... a Melbourne! Com que Austràlia em cau un pèl lluny, i ella ja hi ha anat, li vaig demanar que m'expliquès el viatge. Aleshores em va enviar aquest mail tan emocionant que avui reprodueixo, un xic escurçat, amb el seu permís. 

Gràcies Anna, i a la resta, espero que en gaudiu tant com jo ho vaig fer.

"He estat per Yarra Valley fent vi. Allà ara toca veremes i he anat a donar un cop de mà a un bon amic enòleg. Els dies han passat ràpid. Entre vinyes, entre copes, entre enòlegs, entre rialles i amb molt de temps per pensar entre premsada i premsada. Pensar en el vi, pensar en vinyes, pensar en  raïms, pensar en premses, pensar en botes, i en pecats de tota mena.
 
Algunes de les vinyes més precioses que he vist mai. Cangurs entre ceps coberts de xarxes que eviten que els lloros es mengin els fruits. Decidir si comprem raïms que van ser a la vora del foc. Desinfectar les sabates a cada vinya per a evitar la fil·loxera nouvinguda. Eucalíptus per totes bandes. Pubs a l'anglesa on els divendres rifen una safata de carn. Trobades amb amics enòlegs per catar, i acabar en un núvol. Restaurants japonesos. Carreteres i ciutats americanes, però conduint per l'altra banda.

Tan delicats a vegades i tan primaris sovint. Atencio milimètrica als vins. I als músculs. Coneixements impressionants de les zones vitícoles de França. I de l'esport.
 
Molt bon gourmets, agafant el millor de cada casa. Barreja intensa d'oriental i occidental, sense problemes. I alhora tantes llibreries per metre quadrat. De tot tipus i obertes fins ben tard, anar a xafardejar es converteix en millor opció que una copa o un cine!

Una abraçada ben grossa des de l'Empordà, on les vinyes comencen a brotar."

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Felicitats per la idea Mar i felicitats a l'Anna per escriure tan i tan bé i transportar-os a aquelles terres màgiques. Un petó a les dues.

maragda ha dit...

Quina idea tan bona!
T'he deixat una coseta al meu bloc, espero que t'agradi!
Petons!

Anna ha dit...

molt bona la idea, i el mail...a més m'aùnto la botiga ja que aquest estiu passaré per Melbourne ;)

reeta ha dit...

Peter Drayton Wines is a 5th generation descendant of the Drayton More Family Visit in Australia. - Peter Drayton Wine