diumenge, 18 de gener del 2009

Que no pari la música!

M'agrada força cuinar amb la música posada, i encara que no em passa freqüentment que les cançons que escolto tinguin res a veure amb el menjar, de cop i volta me n'he adonat que n'hi ha moltes que sí que toquen la temàtica (per no esmentar les connexions entre la música clàssica i la gastronomia, des dels canalons Rossini, els spaghettis alla norma, la sarsuela o els bellinis). Si voleu tirar per la música clàssica -em nego a dir-ne "culta" perquè em sembla un terme excloent- Jordi [NO! JOAN!] Roca, del Celler de Can Roca, acaba de publicar un llibre i un CD sota el nom de 10 menús per a un concert, en el que se'ns proposen deu àpats acompanyats de sengles composicions musicals d'autors com Verdi, Bach, Mozart (al que només faré una crítica a priori, on caram és la truita de Schubert?) i que té una pinta magnífica.

Si el que us va és quelcom més lleuger, us proposo uns quants temes anotats. És una selecció molt personal, ho reconec (no hi ha el Ojalá que llueva café perquè el rollo caribeny i jo no ens entenem gaire). Segur que a vosaltres se us en acudeixen molts d'altres!

Sarandonga - Lolita

Sarandonga, arroz con bacalao... Una rumba que farà bellugar els peus al més estaquirot dels cuiners.


American Pie - Don Mc Lean

Un tema mític dels setanta. Tot i que la lletra és un xic críptica, el títol no ho és. I m'encanta.



Con las manos en la masa - Vainica doble i Joaquín Sabina

Vainica doble és un dels grups més injustament oblidats de la història. Van marcar una època amb aquesta cançó, que a no ser que sigueu uns marrecs imberbs us produïrà un flashback nostàlgic immediat. Per cert, que les Vainica doble també tenien un tema que es deia Caramelo de limón.


Wild honey - U2

Un dels millors temes del All that you can leave behind, l'àlbum que marcava el retorn dels U2 al rock ortodox


Galicia canibal - Os resentidos

Una cançó que esmenti la matança de porc i les filloes de sang em sembla molt més punk que el God save the queen cantat pels Sex Pistols, que voleu que us digui.



Caramelos - Los Amaya

Un altre peaso rumba!


Red red wine - UB40

D'adolescent era fan dels UB40, i aquesta cançó em recorda a les sortides de divendres a Fibra Óptica, la discoteca a la que anàvem en aquells anys (de tarda, és clar!).


Bocata de fuet - Carlitos

Sense comentaris...


9 comentaris:

Francesc ha dit...

Quin post més divertit!!! Enhorabona!!!

Arantxa ha dit...

Te vi ayer en Todos a 100, el programa de la Sexta..Que gracia me hizo verte alli! Estuviste muy bien por cierto.

Un abrazo

ARA ha dit...

Que xulo, m'ha agradat molt aquest post, les cançons han estat molt encertades, plas plas plas (aixó son aplaudiments).

Respecte al llibre amb el dvd,sembla interessant. La música classica m'agrada molt i trobo que cuinar amb una bona música i un bon vi es tota una experiencia, tot i que correm el risc de que alguna cosa es cremi, jeje.

I que es aixó de que surts per la tele, jo et vull veure, surts sempre?

Mar Calpena ha dit...

Doncs ahir no m'adormia perquè després d'escriure el post encara se me n'acudien més, de cançons (hauré de fer una segona part). Això de la tele és una entrevista que em van fer fa cosa d'un any sobre uns llibres de l'editorial on treballo. El més curiós és que jo no l'he vista mai, l'entrevista, la van repetint però no m'avisen mai!

Gemma ha dit...

Visca els maridatges, siguin de vins o siguin de música!Hi ha tantes idees que podries fer fins a una segona i tercera part del post je je je...
Per cert, el germà Roca no és en Jordi, és en Joan... en Jordi és el cuiner de postres i també ha tret llibre, que crec que es diu Natura o algun títol semblant ;)

Angus ha dit...

Personalmente la que oigo más frecuentemente es Galicia Caníbal, pero me he reído bien con el bocata de fuet...
Escucha esta Yo amo el jamón:
http://www.goear.com/listen.php?v=eb42b85

josep ha dit...

Mar,
Molt bé aquest post gastronòmic-musical i a més he recordat alguna de les meves cançons favorites com el Red,red wine o l'American pie. Felicitats!

La cuina vermella ha dit...

Mar, t'estimoooo! que bones les cançons (un secret jo escolto el sarandonga mentrestant planxo - un dia em vaig fotre una cremada ballant i planxan que encara la recordo-).
En fi, que enhorabona, que la música va molt bé per cuinar i amb aquests temassos són per triomfar.

Kante Luis ha dit...

Cada teléfono tiene su propia música, cambia la melodía aburrida, con tonos de llamada o en el teléfono hoy.

Los últimos tonos más recientes ahora
Descargar Sonidos Para Mensajes
Descargar Sonidos de whatsapp
Descargar Sonidos De Gatos
Descargar Sonidos De Perro
Descargar Sonidos De Tambores
Descargue el tono de llamada en su máquina de inmediato, hay muchos tonos de llamada gratis en el hogar Tonosdellamadagratis.net.