divendres, 8 d’agost del 2008

Poètica dels pufs

"Pa amb tomàquet" de Miquel Martí i Pol. Generat amb Wordle.

La meva germana m'ha portat d'Egipte un puf de pell per al pis nou, així com una bosseta de dukkah (condiment/pica-pica del que ja parlaré en una altra ocasió). Ahir, omplint el moble amb pàgines caducades de La Vanguardia, em vaig trobar aquest article de Jordi Llavina sobre les relacions entre poesia i menjar.

L'article no esmenta Narcís Comadira, un dels nostres poetes més gastrònoms. No patiu, podeu descobrir la seva interessant sensibilitat en una xerrada que farà el proper vuit d'octubre a les set de la tarda en una conferència al MNAC que porta per títol "Natura morta: menjar amb els ulls" (la inscripció val dos tristos euros). Comadira també és pintor, així que serà un luxe sentir-lo parlar.

Més sobre poesia i aliment en dues entrades del bloc de Jaume Fàbrega i en aquesta antiga entrada meva.

4 comentaris:

manuel allue ha dit...

Moltes gràcies, Mar, pel teu post i pels links. He rescatat l'article del Jordi Llavina de la paperera, que se m'havia passat sota "Los Juegos Olímpicos de Pekín", i que no és gran cosa, però m'has fet inscriure'm per a la conferència del Narcís Comadira, al que conec lleugerament i al que admiro, i llegir el poema del Miguel Hernández. Sempre em dones feina!.

Grácies un altre cop. Una abraçada.

Mar Calpena ha dit...

Manuel,tu t'hi has pogut inscriure? A mi m'ha donat un missatge d'error dues vegades i ara no sé si hi estic apuntada o no... En el pitjor dels casos em presentaré allà i els faré cara de pena. Espero que funcioni i poder-te saludar.

enric ha dit...

Magnífic!!! l'article de Jaume Fàbrega i, per a mi, un gran descobrimetn el seu bloc. Gràcies, Mar.

Mar Calpena ha dit...

Enric, celebro que t'agradi. Dubto que hi hagi gaire gent que sàpiga tant de gastronomia com en Jaume Fàbrega, així que els temes culinaris del seu bloc són de lectura obligada.