A casa, per sort, la meva mare, que val un imperi, m'ha anat deixant truites i verdures per a que em pogués alimentar quan tornava defallida. I per demà, ja he posat a descongelar un plat que vaig fer l'altre dia i que crec que és francament recomanable. L'he adaptat d'un de Mark Bittman, un autor/cuiner que té una secció setmanal i un blog al New York Times sota el nom The Minimalist, en les que ofereix idees per a cuinar senzilles i efectives. Així que sense més dilació us presento...
Ingredients
Uns 700 gr de pit de pollastre
1 llauna de crema de coco (la trobareu a les botigues sudamericanes)
Dues llimes
Pebre de caiena
1 cullerada de curri (opcionalment, però preparant jo la recepta...)
1 polsim d'alfàbrega
2 culleradetes de nam pla, si no pareu de comprar frikades com faig jo, o de salsa de soja, si teniu una mica més de xerot.
1 ceba tendra (dues, si són molt petites).
Ratlleu la pell de les dues llimes. Exprimiu-ne el suc d'una i amb ella macereu el pollastre. Sacsejeu la llauna de crema de coco (important, que si no fa fastiguet) i escalfeu-ne el contigut a foc molt baix amb la pell de les llimes, el suc de l'altra llima, un polsim de pebre de caiena, el nam pla i el curri.
Coeu el pollastre. Aquí hi ha dues maneres diferents de procedir: O be preescalfeu el gratinador del forn, folreu una safata amb paper de plata i el torreu fins que quedi daurat, que és el que vaig fer jo seguint les indicacions originals, o us deixeu de xorrades i el feu a la planxa. Uns segons abans de retirar el coco del foc, tireu-hi la ceba tendra tallada molt finament. Serviu-ho sobre arròs blanc, per exemple. La única pega del plat és que queda una mica sosso de color, com podeu veure a la foto.
4 comentaris:
Aquests dies, quan veia les notícies del Saló del Còmic, sempre he pensat en tu i ja m'imaginava que aniries de cul :) Però per fi podràs descansar una mica... Sort de les mares, eh? Què faríem sense elles?
Aquest pollastre té molt bona pinta, no acostumo a cuinar amb llet de coco, però ha de quedar molt bo!
La mare estarà feliç!!!!!!!!!!
I si posesis algun trocet de fruita confitada per donar color?
Aquest vespre penso pujar un post dedicat a ella on coneixereu el seu costat més... Bé, ja ho veureu.
Hola Mar!
Te bona pinta aixo, jo cuino a vegades emb llet coco i m'agrada.Es divertid tenir una mare que faixi dibujets a las cares dels politics ja ja ja ja.
Petons.
Margot
Ah! tinc un blog nou, petit ancare pero que anirá andavant, es vegetariá.http://veg-etari-an-margot.blogspot.com/
Publica un comentari a l'entrada