*
menú
pica pica
nòrdic de salmó
vici de coca de porros
tonyina pseudojapo + arrós
gelat de vainilla, violeta i ametlla
orangettes, magranettes i altres cosettes
aigua i vi
cafetons
i copes
21 de Desembre de 2007
menú
pica pica
nòrdic de salmó
vici de coca de porros
tonyina pseudojapo + arrós
gelat de vainilla, violeta i ametlla
orangettes, magranettes i altres cosettes
aigua i vi
cafetons
i copes
21 de Desembre de 2007
Sé que encara us he d'explicar el sopar de la feina, però ja em veig abocada en la bogeria nadalenca de muntar un altre àpat. Aquest és el menú, encara temptatiu, que si tot va bé soparan demà al vespre els meus amics. Fa dos anys vaig cel·lebrar ja un sopar d'aquesta mena, del que en tinc un agradabilíssim record, i aquest any reincideixo. És complicat, perquè encara que només serem quatre, el nivell de temeritat gustativa varia molt (va des de algú amb gustos tipus "menú infantil" fins als qui qualificarien de menjar casolà l'escena del sopar d' "Indiana Jones al temple maleït").
Si llegiu altres blogs en català, és possible que us soni algun dels plats. M'agradaria que pensessiu que és la meva manera de convidar-vos a sopar a tots virtualment, però no ens enganyem: és que sóc una copiona. I aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid (frase que trobo més aviat mancada de sentit) i que tinc a la nevera salmó fumat i una taronja confitada comprada a València, m'he decidit a provar-les. Com veieu, queden coses per perfilar. El pica pica el deixo una mica per l'últim moment, però segurament consistirà en tartaletes del món, amb humus, guacamole, i pera i gorgonzola. De la coca tinc clar que hi van destinades una llàmina de pasta de full i uns quants porros, i probablement bacon, poma i formatge de cabra. De la tonyina pseudojapo ja us en vaig parlar: són daus arrebossats amb "kikos" i una salsa de soja i mel. I el gelat no té més misteri que una barra de vainilla tunejada amb sirop de violeta i una mica d'ametlla crocant de rebosteria. Per acompanyar els cafés, apart de les -ettes, intentaré, si tinc temps aquest vespre, preparar també -etes, és a dir, galetes (aquesta expressió tan francesa dels "petits fours" em sembla francament poc viril). I de beure? Doncs continuo amb l'homenatge/plagi blocaire i tastarem el Comabruna del Celler Espelt (ei Anna!) i algun blanc que encara he d'anar a buscar. Amb ells espero brindar demà a la salut de tots vosaltres!
Foto: (c) Shorpy. The 100 year old photoblog.
3 comentaris:
Aquest menú té molt bona pinta! Jo tinc convidats per Sant Esteve i encara em falta acabar de decidir què faré...
M'encanta l'escrit en forma d'arbre de Nadal. Te'l puc copiar? :)
Copia, copia, però hauràs de fer contorsions semàntiques per a que els noms dels plats et quadrin... Almenys, això m'ha passat a mi.
M'ha agradat molt el teu menú però, sobretot, la fotografía, com blavosa.
Bon Nadal i una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada