I tan a prop de la Plaça Universitat, la crida del Forn Mistral, que és el meu forn preferit de Barcelona, en el que penso demanar asil polític qualsevol dia d'aquests, sonava irresistible. Tinc la voluntat molt feble, ho sé. He conseguit sortir-me'n només amb una barreta de pà ecològic i l'ensaïmada més petita de tota la botiga. L'únic defecte que li trobo als productes del Forn Mistral és que jo els compro sencers i per algun motiu sempre , sempre, sempre arriben a casa sense el crostó... Tot un misteri!
De tornada, una sopa lliurement inspirada en els principis de l'esmentat article, que és prou agradable per menjar-la quan un està ben plé de salut. Ídem!
Sopa d'arròs, bacalla i menta
Ingredients
200 gr d'arròs.
1 ceba
2 tomàquets
1 all, sense el nervi (als nens que no treuen el nervi dels alls, els reis els porten carbó)
1 llom de bacallà o una mida similar de molles
4 o 5 fulles de menta
Oli i sal
Ompliu una cassola mitjana fins a les tres quartes parts d'aigua i poseu-la al foc, amb un rajolí d'oli i un polsim de sal (compte, que després s'hi fica bacallà, més val ser prudent). Talleu una ceba en quarts i feu uns talls en creu a la pell dels "pols" dels tomàquets, però no els talleu. Tireu la ceba, els tomàquets i l'all a la cassola i quan comenci a bullir, afegiu-hi l'arròs. Quan quedin deu minuts per a que acabi la cocció, tireu-hi el bacallà. Un cop acabada la cocció, retireu els tomàquets, piqueu la menta i afegiu-la. Rectifiqueu de sal. Passeu els tomàquets per aigua freda, treieu-los la pell (si no se'ls ha després sola), piqueu-ne la polpa i torneu-la a afegir a la sopa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada