dissabte, 31 de març del 2007

Història de la cuina

No sé si té gaire a veure, però a la tele fan "Espartac" i això em recorda que encara no us he parlat d'unes quantes webs que he descobert i que uneixen dues de les meves passions, la història i la gastronomia.

La primera és l'interessantíssim portal Historia de la Cocina, en la que podreu llegir centenars d'articles sobre la història alimentària d'Espanya, Itàlia, França, Grècia i diversos paisos americans. Si hi entreu, tireu-vos-hi amb temps, perquè hi ha molt a explorar.

D'altra banda, potser heu reparat en una de les noves adicions a la secció de links. Bona vida és el blog de l'historiador Jaume Fàbrega, on sovint parla de gastronomia, tot i relacionant-la amb episodis de la nostra història. Per cert, que el món és un mocador, perquè Fàbrega contribuïa al programa El favorit, un show d'història que feien a TV3 fa un parell d'anys, i en el que la meva neboda Daria, arqueòloga, treballava. A la web del difunt programa hi podeu trobar unes quantes receptes d'altres temps.

Un altre portal farcit d'informació (tot i que en anglès i bastant centrat en Estats Units) és l'educatiu Food Timeline. Trobareu una cronologia dels aliments, receptes antigues, articles sobre diferents aspectes històrics...

Al portal d'intercanvi d'apunts Monografias.com, n'hi ha una que us oferirà una visió ràpida del tema i que podeu descarregar aquí. I un altra resum interessant és el Cookaround, tot i que comença a l'Edat Mitjana.

Per últim, el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet organitza el 2n curs "Cuina, menjar i beure en època antiga", al que em fa una ràbia terrible no poder-me apuntar perquè ofereix una molt atractiva combinació de classes teòriques i pràctiques sobre el tema. Trobareu informació a la seva web o al telèfon 93 385 71 42.

ACTUALITZACIÓ DEL VESPRE: A la porra.... Els horaris em van fatal, però intentaré apuntar-me al curs. Per cert, mireu quina història de la xocolata he descobert!