dissabte, 17 de març del 2007

Menjar a les fosques

Jo en vaig parlar de passada fa temps, però ara també ho fa Buzzfeed, una pàgina que es dedica a seguir les tendències més rabioses d'internet. Sembla que està de moda menjar a les fosques. Jo citava com exemple el restaurant Nocti Vagus de Berlin (que està obert pel cap baix fa quatre anys, perquè recordo haver escrit sobre ell quan treballava a Woman), però ara estan sortint establiments d'aquesta mena com bolets. A Zürich n'hi ha un que porta el maragallià nom de Blinde Kuh (Vaca cega) i a Xina són el darrer crit entre els gastrònoms (el que hi ha a Xangai, a més, està gestionat per cambrers cecs).


Imagino que només és qüestió de temps que algun emprenedor espavilat copiï la idea a casa nostra. El concepte en que es centren molts d'ells és la privació sensorial. La teoria diu que si un no pot veure-hi, és més fàcil concentrar-se en els gustos i les olors, encara que si m'ho pregunten a moi penso que també mengem per la vista, però....
Si busqueu el millor lloc per anar a una cita a cegues, teniu una bona llista d'aquests restaurants aquí. I encara la impressionareu més si li dieu que ho vau llegir a Baixa gastronomia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, sóc el Xavi, enganxat al teu blog

Doncs jo vaig anar a un restaurant a cegues a Barcelona, a la plaça Reial... El Taxidermista fa els dimecres "La cuina dels sentits".

No estava pas malament, però hi havia massa teatre :)

Mar Calpena ha dit...

Ei, Xavi, encantada de que em llegeixis! No ho savia, això del Taxidermista... Un dia d'aquests ho investigaré i us ho explico!