dimarts, 25 de maig del 2010

Fresquet, fresquet


L'any passat vaig tornar d'Egipte enganxada al karkadeh, és a dir, a la infusió de la flor d'hibisc que allà et serveixen a totes hores freda o calenta. L'hibisc me l'he anat trobant per tots aquells llocs de clima càlid que he visitat. N'hi havia en grans bols de punch al macrocomplexe de Jamaica on vaig anar un estiu, i n'hi havia, venut en bosses de plàstic i sota el nom de bissap, als racons més perduts de Senegal. Me'n vaig portar, of course, però és que en realitat només és una part del meu arsenal de refrescs casolans. No ho sé, trobo que res no fa tan estiu com tenir a la nevera una ampolla o una gerra amb té fred, algun suc, o alguna marranada similar. Potser és influència de les pelis americanes, en les que les famílies sempre veuen llimonada al porxo, o potser és un trauma mal resolt d'una mare que va prohibir l'entrada de Tang a casa seva. El cas és que a la tornada del viatge em vaig agenciar el llibre de la foto, però com l'estiu acabava, ja no vaig poder provar-lo gaire. Aquest Cool Waters és un receptari de refrescs i aigües perfumades, de menys de cent planes, però prou ben aprofitat. Hi ha receptes d'aigües que estan fetes en un moment, d'altres que s'inspiren en les gastronomies del món, begudes "saludables", glaçons, aigües amb gas... Bàsicament, és un llibre entretingut sobre un tema del que mai no hagués pensat que en podria sortir un, de llibre. Es nota per la bellesa de les fotos que l'autor és estilista de cuina, i cal destacar també que cada recepta ofereix suggerències de maridatge.
Diumenge la meva tieta Maria em va portar menta del seu jardí i vaig decidir aprofitar-la per assajar la recepta que podeu veure aquí sobre, i que passo a compartir amb vosaltres. Segons l'autor, està inspirada en les aigües de meló mexicanes. Ni idea, però jo me'l bec com si fos aigua...

Aigua de menta i meló

Ingredients

1/2 meló Gàl·lia
15 fulles de menta
Un litre d'aigua
Opcionalment, sucre al gust.

Talleu el meló a trossos i treieu-li els pinyols. Tritureu-lo amb l'aigua i la menta amb un pímer. Coleu-lo en un colador o un xino i descarteu-ne els sòlids. Aboqueu-lo en un gerro o una ampolla. Deixeu-lo refredar força abans de servir-lo, i remeneu-lo abans de servir. Se us conservarà tres dies a la nevera.

11 comentaris:

Teresa ha dit...

Què bo ! i ben fresquet ha d'estar ben refrescant! l'apunto!

Gemma ha dit...

I amb un rajolí de licor de menta... mmmm..............

Roger ha dit...

Compro i bastant :)

Sara Maria ha dit...

M'encanta tenir begudes fresques a la nevera també! Últimament té fred o beguda de saüc... Provaré aquesta, el toc de menta...

Why ha dit...

A més de les begudes, l'angle de la foto també és cool.

Ah !I ta mare va fer santament prohibint el Tang.

josep ha dit...

Sensacional recepta estiuenca, refrescant i saludable. Comme il faut. Una abraçada

Mar Calpena ha dit...

Companys, en vista de l'èxit de crítica i públic, n'aniré pujant més, de receptes del llibre... Una advertència, aguanta tres dies a la nevera, però a partir del segon agafa un color lletjot.

I si Why, he fet la foto en angle BTV!

Gorkabear ha dit...

Ostres. El meu company de pis fa aigües d'aquestes a tota hora amb les sobres de la fruita (bé, el seu complex de Diògenes no ve al compte però aquí em sembla mig justificat).

L'aigua de meló la fa amb el que no mengem: les pepites i aquella pulpa que queda enmig que normalment llencem. Ell ho barreja amb aigua ensucrada, ho sacseja bé, ho deixa reposar fins que refreda i llest. Ell s'ho beu tal qual (té complex de Diògenes) però passat pel xino està prou decent.

Jo vaig portar una col·lecció de Kool-aid de totes les varietats que vaig trobar l'últim cop que vaig estar als USA (tot i que jo hi ficava sacarina líquida, que els carbohidrats i jo tenim una intensíssima relació d'amor i odi)

Fa mesos que no et veig, però petonassos!!!!

Francesc ha dit...

Mar, m'afegesc a la gent a qui li ha encantat la teua proposta. La trobe super temptadora. A mi també em va passar el que a tu amb el karkadeh. En vaig fer fins i tot polos!!! Besades

Orio43 ha dit...

La setmana passada vaig agafar menta del jardí i vaig fer una infusió, la vaig deixar refredar i a la nevera ben freda, estava bona, desprès cadascú pot arreglar-la com més li agradi.

Bon estiu

Toni S. ara des de Mollet del Vallès

Unknown ha dit...

A l'estiu ha d'està boníssim! I el que també és molt refrescant és la crema de cogombre
Saluts
cOcUcA