diumenge, 27 de desembre del 2009

Tres notícies interessants


És diumenge al matí, i si heu passat un Nadal com el 95% de les persones, a aquestes alçades teniu més panxa que dijous. Possiblement sou a casa fent el gandul, amb un cafè a la mà i un o dos diaris (no preguntaré si heu renunciat al croissant). És possible que amb el tràfec d'aquests darrers dies no hagueu tingut ocasió de posar la vista en alguns articles que han anat sortint en la premsa sobre els temes que tracta aquest blog.

El primer vé d'un blog dels de La Vanguardia i explica l'interés de George Orwell per la gastronomia, i la reivindicació que va fer de la cuina britànica en un moment en que aquesta estava força denostada. Orwell sempre m'ha caigut simpàtic, tan per raons estètiques com ideològiques. No només lamento que les hordes garrules no arribin a saber mai d'on neix el nom Gran hermano (cada un escull la seva pròpia habitació 101), sinó que de vegades 1984 hagi obscurit els seus altres llibres.

D'un ordre molt diferent és la notícia que publicava ahir El País, i és que el músic Fermin Muguruza (sí, el de Kortatu) ha portat endevant una iniciativa de crear un llibre-disc combinant receptes, fotos i música per a oferir 19 pintxos de disseny en col·laboració amb el restaurant A fuego negro.

I encara més extrem és el reportatge que publica avui el mateix rotatiu que explica com s'ha esvanit la bombolla del pernil ibèric, un producte que ha viscut un boom de popularitat els darrers anys (però que no ha sabut mantenir el seu prestigi a través d'un rigor en la producció). Una qüestió interessant, però poc coneguda.

En fi, aquí us deixo, fent el mandrós amb els diaris. Que és diumenge i a sobre Nadal.

4 comentaris:

Glòria ha dit...

Doncs ara que ho dius, potser sí que tinc una mica més de panxa que el dijous!. Després de llegir els articles que ens has proposat, agafo la bossa i me'n vaig al gimnàs!

Jorge Guitián ha dit...

Estuve comiendo en A Fuego Negro el mes pasado, la víspera de la presentación del libro-disco. Allí estaba, en la barra, Muguruza. Pudimos hablar un momento con los cocineros sobre el libro, su apuesta por el comic y demás.

Un sitio muy interesante en el que se plantean la tradición donostiarra del pincho desde un enfoque con un toque gamberro. A mi me gustó.

Anònim ha dit...

Gracias por el enlace del artículo en La Vanguardia.es y felicitaciones por Baixa Gastronomia: ¡un blog muy interesante!
Teclado Móvil.

Francesc ha dit...

Doncs jo tinc més panxa, més cul i una capa de greix que em recorre l'espinada de dalt a baix. No vull pesar-me fins d'ací a un mes. Segur que, si m'hi acoste, la bàscula ix corrents. Gràcies per les teues informacions. Jo sóc més mandrós que la Glòria i potser tardaré a fer gimnàs. Salutacions i bon 2010.