dimarts, 1 de setembre del 2009

La frase del dia

"La gastronomia no es ir al Bulli sino comer en casa."

Ferran Adrià, en la seva intervenció al congrés de la European Society of Cardiology que s'està fent aquests dies a Barcelona. El cuiner, juntament amb el cardiòleg Valentí Fuster, ha fet avui una ponència defensant l'educació gastronòmica i dietària a a les escoles, i ha abogat per la necessitat en termes de salut i diners d'aprendre a cuinar a la llar.

Escric d'urgència a l'hora de dinar i no tinc temps d'enrollar-me, però crec que els lectors veterans d'aquest blog entendran de seguida perquè crec que és una frase d'implicacions colossals, i que espero que obri un camí que en altres paisos (com ara Anglaterra, amb Jamie Oliver) ja s'ha començat a recòrrer.

6 comentaris:

Tako ha dit...

Saber cuinar bé, per suposat.

Pd.- Paraula de pas Sourated que es una paraula que dóna molt de si.

Sole ha dit...

Es cierto que se hace poco en relación a ese tema, aunque cada vez son mas los coles y guarderías que instrumentan meriendas y menús saludables. Muchas veces impulsados por los padres, pero luego a nivel gubernamental no se ve ningun gesto. Algun cocinero debería ser el Jamie Olivier de por aqui.

Por otro lado teniendo en cuenta que en mi casa ya se come muy bien, dego en voz alta que quiero ir al Bulli!

L'art de la cuina ha dit...

He treballat durant tres anys en escoles, i crec imprescindible que es tracti el tema de menjar bé i saber menjar! La majoria de nanos no tenen cap interés en el tema, i es nota que a casa tampoc els eduquen gaire respecte l'art de menjar bé! Sempre hi ha excepcions, és clar!

Per cert, boníssima la vinyeta d'en Fontdevila! Què gran és!


Salutacions,
Sandra

PD: jo també vull anar al Bulli! ;)

Efe ha dit...

Sí, sí, comer en casa... Pero, ¿en casa de quién? Porque como sea en la mía y tenga que cocinar yo vamos apañados.

PS: Por no ser menos, yo también me apunto a lo de El Bulli, que creo que es semiimposible, por cierto.

Anònim ha dit...

Malen Recomano al meys una vegada anar al Bulli, per a mi ha sigut tota una experiencia, ja fa mes de un mes i ancara penso en les maravelloses sensacions que vaig experimentar....Feu bossa i ja sabeu que aquet any es tanca una mica mes tard el restaurant per aprofitar la temporada dels bolets

Angus ha dit...

Gran frase. Toda una declaración de principios.