dilluns, 31 d’agost del 2009

Paté de campanya (electoral)

És a dir, plé de promeses dubtoses i mitges veritats, però capaç de convéncer a qualsevol de que s'apunti a la causa (en aquest cas, la causa de no menjar carn). Aquest paté, tot i que un xic laboriòs, es prou delicat per servir-lo en un bufet de canapés sobre unes torrades, guarnit amb unes floretes de porradell o unes finíssimes rondaxes de cogombre en vinagre, al més pur estil dels còctels dels anys seixanta.

Tenia ganes d'estrenar un dels llibres de cuina vegana que em vaig encarregar a Amazon, el Veganomicon - el títol més friki per a un llibre de cuina en tota la història de l'edició?- i vaig topar amb aquesta recepta, per a la que en tenia tots els ingredients. Les autores del llibre, que per cert, no ho són del plat (és d'una amiga seva), afirmen que és sofisticat i té una combinació de gustos molt harmoniosa. I, certament, això sí que no és cap promesa de polític en campanya: ahir em vaig haver de retreure per no cruspir-me'l a cullerades d'una sentada. Fins al punt que quan va arribar el vespre -que, recordem-ho, és quan tinc dret al àpat freestyle- vaig untar el paté en un sàndwich de tonyina (i la tonyina, he de dir, estava gairebé de sobres).

Paté de nous i bolets

Ingredients

1 ceba no gaire gran
100 grams de nous pelades
450 grams de xampinyons
3 cullerades d'oli
1 cullerada de vinagre balsàmic
100 grams (mig pot petit) de mongetes cuites.
1 polsim de farigola
1 polsim d'estragó (important, li dóna bona part de la gràcia)
3 alls (dents, no cabesses. La recepta els demana sencers, però jo recomanaria que els tallessiu a dernes, perquè el gust es nota bastant. Això no és dolent per se, però tingueu-ho present.)
Sal i pebre del molí

Netegeu i talleu els xampinyons i reserveu-los. Talleu la ceba a daus i salteu-la a foc mig en una paella gran amb dues cullerades d'oli fins que sigui translúcida (uns cinc minuts). Tireu-hi les herbes i l'all i deixeu-ho coure un minut més. Aboqueu-hi els xampinyons, abaixeu el foc i remeneu de tant. Mentre, passeu les nous per una paella sense oli prèviament escalfada per torrar-les, sense treure-hi un ull de sobre perquè es cremen fàcilment (només en volem intensificar una mica l'olor). Piqueu les nous amb el minipímer, fins que quedi reduïdes a farina. Quan els xampinyons siguin ben tous (uns deu minutets), ajunteu-los amb les nous amb un bol gran, al que també afegireu les mongetes rentades, el vinagre i l'oli restant. Tritureu-ho amb el pímer, corregiu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reposar com a mínim una hora abans de servir per a que els sabors es barregin.

5 comentaris:

starbase ha dit...

Boníssima recepta, aquesta cau segur!!

Lo de Veganomicon és de traca i només per això val la pena tenir el llibre. Sensacional.

Angus ha dit...

Jaja!! ¿¿Te puedes creer que venía esta mañana pensando en buscar una receta de paté de campaña??
Lo llevo pensando desde que he vuelto de mis vacaciones por Francia, que me apetece hacer paté casero. Yo probaré a hacer uno de chicha, pero este también tiene una pinta estupenda.
Qué cosas tiene la vida!!!!

Mar Calpena ha dit...

Veganomicon, com a títol, em sembla molt, molt, molt difícil de superar.

Y lo de las casualidades es algo muy curioso. ¿No os pasa que pensáis alguna vez en un antiguo compañero de cole, por ejemplo, al que no habéis visto en veinte años, y de repente os lo encontráis? Spooky.

Be ha dit...

Nena, no tendrás esto escrito en castellano...

Massitet ha dit...

Calpena, que te la copio!
Ostres, fa molt bona pinta i trobo que en ser vegetal dóna molt de joc per combinacions diverses...

Copio, copio...

Salut!