dimarts, 24 de març del 2009

Anthony "Nostradamus" Bourdain

Foto de Chris Buck

"Els motors de la gastronomia, durant la història, han estat la pobresa i les dificultats, des dels dies en que calia enfrontar-se a la manca de refrigeració o s'havia de treballar amb ingredients mediocres. Aquestes són les coses que forcen a la gent a cuinar bé perquè no tenen altra opció. D'altra banda, hi ha molts tipus de restaurants que es fotran una bona patacada si encara no se n'han adonat de com de dràsticament han canviat les coses... S'acosta una sacsejada apocalíptica. El costat bó és que les collonades seran les primeres a desapareixer"

- Anthony Bourdain, deixant anar una altra d'aquelles perles que m'iniciten a folrarme les carpetes del cole amb amb la seva estampa. Llegit a The Food Section.

8 comentaris:

manuel allue ha dit...

Bravo! pels dos: la Mar y el Bourdain.

Francesc ha dit...

Un post ben sucós. M'ha agradat molt. Me l'apunte per a parlar-ne amb algun amic "llepafils" de cuina ultramoderna i ingredients indesxifrables. Salutacions

Anònim ha dit...

Hola,

Em sembla que et dec una disculpa personalitzada. Em sap molt greu el que va passar amb les garrapinyades, en cap moment la meva intenció era la d'ofendre ningú. Jo vaig agafar la teva recepta del blog i me la vaig guardar a l'escriptori per poder-les fer sense haver d'estar connectada. Un dia parlant amb uns amics els vaig parlar meravelles de les teves garrapinyades i em van demanar la recepta, com que no la sabia els vaig dir que ja penjaria la recepta al meu blog. Per aixó no està modificada, ni retocada, ni res. En cap moment volia ofendre ni molestar, pero t'asseguro q no em passara mai mes.
Ho sento

Anònim ha dit...

la del comentari soc jo, floripori. No se com es fa pq surti el meu nom.

Mar Calpena ha dit...

Hola,

T'ho agraeixo de tot cor, i per mi el tema queda oblidat... Espero que, com al final de Casablanca, això pugui ser l'inici d'una bona amistat.

Angus ha dit...

Gran tipo este Anthony; a ver si tiene razón y la crisis sirve para sanear la gastronomía.
Por desgracia en tiempos de crisis los productos de lujo suelen florecer, así que me temo que quebrarán más restaurantes de menú del día que de los estrellas Michelín...

Anònim ha dit...

Totalment d'acord Mar, amb en Bourdain, i amb tu, és clar. I no és ben bé això, però precisament avui a la ràdio, parlant de la gastronomia a la quaresma, comentava que la gran varietat de receptes amb els mateixos ingredients bàsics, i els mètodes de conservació, són gràcies a la poca varietat d'aliments a l'abast en temps on la tecnologia no hi arribava, o la butxaca de la majoria de la gent + les imposicions religioses, et forçaven a aguditzar l'ingeni ;)

La cuina vermella ha dit...

Que gran Bourdain, quanta raó!