dijous, 22 de maig del 2008

Mudança i concurs

ACTUALITZACIÓ: Si cap de les persones que m'han enviat mails s'hi oposa, m'agradaria ampliar el concurs a tots aquells que generosament m'estan deixant els seus bons consells als comentaris. Us sembla correcte?

No tinc gaire temps d'escriure. El meu canvi de pis és gairebé imminent i suposo que tard o d'hora ja em posaré sentimental i m'agafarà la graforrea sobre aquesta mudança. De moment, la il·lusió per anar-me'n a un lloc on la nevera serà dins i no fora de la cuina (hi ha una superfície de treball en la que caben dues olles! armaris per guardar els plats! UNA PORTA!) supera el necessari tràngol d'empollar-me els catàlegs d'IKEA i d'empenyorar-me fins la camisa en pro del parquet i els mobles.

De fet, he pensat que per facilitar-me la vida, me n'aprofitaria de vosaltres. He de comprar uns nous fogons i una nevera, així que agrairé tots els consells que em doneu al respecte. I estic dubtosa de si tornar a tenir microones. Va bé per escalfar el cafè al matí, per descongelar alguna coseta, però tampoc és que em torni boja. Així que no sé si tornaré a voler-ne.

Si m'ajudeu, faré un post amb els consells que m'envieu per equipar una cuina (no cal que s'apliquin a la meva situació, perquè alguns elements ja els tinc. Es tracta de que entre tots redactem la guia definitiva de com muntar una cuina casolana), i entre els que participeu en aquest fastuós concurs, us anuncio ja que faré un sorteig d'un lot de llibres de i sobre cuina en anglès (aprofitant que Amazon me'ls va perdre i sis mesos després me'ls va tornar a enviar repetits). Els llibracos en qüestió són:

- The amateur gourmet d'Adam D. Roberts
- Alone in the kitchen with an eggplant (antologia).
- The Figs table de Todd English
- The sex life of food de Bunny Crumpacker

I les regles són aquestes:

- El sorteig es limita a gent que visqui a Ejjjpanya (conio!). Si sou de Barcelona o rodalia, em temo que és possible que guanyar impliqui quedar amb mi per recollir el premi i estalviar-me el correu. Si sou de Canàries o de fora i em jureu que baixareu a Barcelona a buscar el premi o que teniu algú que us el reculli, també podeu participar.

- Per fer-ho, cal que m'enviu un email a baixagastronomia (arroba) gmail (punt) com. Expliqueu-me què ha de tenir la cuina ideal. En quins estris paga la pena invertir i en quins estalviar. On es poden comprar electrodomèstics barats. Qualsevol gota de saviesa que penseu que el món pot aprofitar és benvinguda.

- Pel fet d'escriure'm el mail, accepteu que jo reprodueixi els trucs, les fotos i les desbarrades al blog. No faré servir la vostra adreça per a res que no sigui comunicar-me amb vosaltres sobre el concurs.

- Teniu de temps fins el dia del meu aniversari, que és el 7 de juny.

- La colla de @#!* que habitualment confoneu els meus prestatges amb la versió gratuïta del FNAC esteu exclosos d'aquest concurs, cosa que en realitat us ha d'importar molt poc perquè no dubto que tard o d'hora aconseguireu els (meus) llibres, si voleu.

- Si no parleu anglès, podeu participar igualment. Sempre hi haurà alguna biblioteca que us agraeixi el donatiu.

10 comentaris:

Glòria ha dit...

Hola, Mar
Per començar, enhorabona pel canvi i com que has de comprar electrodomèstics, jo et facilito les adreces d'una botiga de Barcelona on nosaltres fa molts anys que hi comprem. Fins ara, els seus preus sempre eren una mica més barats que el lloc més barat que es pogués trobar (espero que continuïn així). La botiga es diu:

SERNA BACH ELECTRODOMÈSTICS

Tenen diferents adreces:

C/ Rocafort, 80 tel.: 93 423 67 60
C/ Còrsega, 496 tel.: 93 458 67 74
C/ Princesa, 6 tel.: 93 268 23 15

Que consti que no tinc comissió, eh?.

Espero que et vagi bé i fins aviat!

Chefbermudez ha dit...

Hola, no se si es economic precisament, pero jo mataria per un forn de cocció combinada amb vapor, si pogués mel muntaria, sens dubte!
mira't el d'Electrolux http://www.electrolux.es/node38.aspx?productId=2244
del microones pots passar i invertir els diners en una d'aquelles maquines domestiques per envasar que fa un "buid" relatiu... pero que quan t'acostumes a usar, ja no en pots prescindir.

manuel allue ha dit...

Mar: t'he escrit un bonic comment sobre vaixelles i cuines i s'ha penjat la història (no s'ha publicat). Et venia a dir que m'agraden els plats de La Cartuja i les escorredores de La Bisbal, les cuines de gas natural i els microones del Lidl. I que no et recomano rés per què sóc incapaç de recomanar rés. Lectures, potser. Però cuines?. No en sé rés d'aixó.

M'encanten els teus post. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola Mar!
Abans de res, felicitats pel canvi de pis i per l'oportunitat de poder fer-te una cuina nova. Si, ja ho ´se, val pasta. Però també ho costa la del pis de lloguer a la qual t'has adequar. No?
En tot cas, nosaltres tenim un pet de cuina (vull dir que és molt petita!) i no tenim gaire espai. Nosaltres no tenim microones i som feliços. En canvi, no sé si podria passar amb una batedora d'aquelles tipus americà: les cremes de qualsevol cosa són una altra cosa amb tanta potència a la ma...
I ja està. Jo, com el Manuel, tampoc sabria recomenar-te res...

Molta sort amb el nou pis i la nova cuina!

Massitet

Cuinagenerosa ha dit...

hola, mar!
n'hi ha tantes, de coses, que m'agradaria per a la cuina ideal! però posats a recomanar, una cuina de foc real, jo amb les vitroceràmiques i demés no m'hi avinc; el microones és prescindible, és útil per moltes coses però si no en tens pots viure perfectament, com els olleta. la batedora que t'aconsellen, fonamental, però per a mi també ho és el wok, ni que sigui d'ikea, que val 4 euros i va molt bé.
a veure si aviat veiem els resultats de la nova cuina!

glòria ha dit...

Les biblioteques no accepten llibres i menys en llengua anglesa. Ho sè perquè la setmana passada així m'ho varen dir quan els vaig l'oferta d'un bon munt de volums.

La cuina vermella ha dit...

Hola nina! A mida que anem pensant t'anirem escribint el que ens ha funcionat a nosaltres.

A vore!

- els mobles de cuina, si els pots triar, millor que siguin de fusta brillant (nosaltres els tenim mats i costen molt de netejar, sempre es veuen les ditades, en canvi ma mare els té brillants i les ditades i la ronyeta marxen de seguida!).

- nosaltres no tenim microones i som la mar de feliços, no el trobem a faltar per res.

- una bona campana extractora, nosaltres la cuina, la tenim integrada en el menjador no hi ha paret ni porta i és fonamental que la campana tiri perque sinó tindriem a l'habitació fum i olors vàries(tampoc tenim porta a l'habitació). La nostra és Balay i ens va molt bé (dins de les marques d'electdrodomèstics Balay és barateta i ens funciona la mar de be).

- Forn, sobretot, a tu que t'agrada cuinar és imprescindible (el nostre és balay, baratet i fantàstic).

- Pel que fa a la pica, nosaltres només en tenim una (la cuina és petitaaaa), però ho hem solucionat posant una aixeta extensible. Va molt bé, te la recomano (encara que de piques en tinguis només una).

- També, és importantíssim que a la cuina hi tinguis un petit lloc per posar-hi un faristol i poder llegir amb comoditat llibres i receptes.

- sobretot, no escatimis amb endolls i interruptors, són vitals! Nosaltres en vam posar uns quants i encara crec que m'enfaltarien dos.

- ah, un lloc per posar-hi la ràdio, nosaltres necessitem música per cuinar i estar dins la cuina.

De moment això és tot... perdona per haver-ho fet tan ràpid, però no tinc massa temps.

petons.

Anònim ha dit...

Tantdebò haguès conegut aquest món abans de fer-me la cuina l'estiu passat, així també us podria haver consultat. Per mí el tema més difícil va ser triar entre, gas o inducció. Com que no ho tenia molt clar em vaig possar una placa de cada. Avui ho tinc clar: nomès faig servir la inducció. És ràpidissima si vols bullir aigua ràpidament per fer la pasta, i també pots deixar-ho a una temperatura molt baixeta controlant força bé. Estic d'acord amb la importància de la campana. Jo faig servir força el microones (també perque jo estic en un altra nivell que la gent que ha opinat, encara que conec gent que l'aprofita molt (tinc una tieta que cada Nadal porta unes pomes al Calvados fetes amb el micro que cada any hi han bufetades). El faig servir per escalfar, descongelar d'urgencia i també per fer salsa de tomàquet. La nevera americana per mi va ser el somni de tota la vida fet realitat. I et diré un lloc on no anar: MIRÓ, EM VAN DEIXAR PENJADA amb el marmolista i el lampista esperant i al final vaig haver d'anar corrents a Pont Reyes a emportar-me el que tenien en stock. La meva obsesió era tenir uns bons marbres per treballar (ja ja! quina gracia que em faig jo mateixa) i molts armaris que surtin del tot per no haver de treure-ho tot perque sempre necessites el que hi ha al darrera de tot. Jo també tinc un faristol (que no deixa de ser una banyes molt senzilletes, però molt utils que vaig trobar en una botiga tipus Casa o Pilma no m'enrrecordo del nom Si vols t'envio algunes fotos.

Anònim ha dit...

Hola Mar,
Bé, em repetiré una mica però crec que tothom t'ha donat bons consells.
Jo em vaig gastar un dineral amb un microones que només escalfa llet 5 dies a la setmana (el cap de setmana escalfo llet per 2 i va més ràpid la inducció!!!). Ara, de tant en tant també el faig servir per descongelar, però no val la pena si t'organitzes bé. En cualsevol cas, si mai el trobes a faltar per 50 euros en trobaràs que s'adapten perfectament a això!!!
Si penses amb una nevera americana que han dit per aquí, jo penso que millor planteja't les que tenen un ample especial de 80cm, doncs hi queben les safates que són grosses, en canvi les americanes amb congelador al costat són molt estretes.
Pel què fa a marques, jo ho vaig comprar tot bosch i va molt bé, però segur que alguna marca més barateta va igual de bé i t'estalvies calerons... Ah, per a mi una cosa molt important es que el forn s'escalfi mooolt depressa!!!
Pel què fa als mobles no sé si els tens ja o no, però no dubtis en "patejar-te" unes quantes botigues a veure models, preus i dissenys, però recorda que manes tu (hi ha "dissenyadors" que no han fet anar mai el forn...). Si tens paciència o ajuda d'un bon muntador, les actuals cuines de l'Ikea no tenen res d'envejar a moltes!

I sort i felicitats pel nou pis!!!

Sònia

Sara Maria ha dit...

No repetiré coses que ja s'han dit, però n'hi ha una que substitueix les fiambreres per congelar i allibera espai, a més de conservar millor els aliments, i també servix per cuinar... Una màquina d'aquestes de fer el buit. Ara n'hi han de baratetes i senzilles, per tenir a casa.