dimecres, 3 d’octubre del 2007

Coses que diuen

"L'únic que no m'agrada de la gastronomia espanyola és el pernil" - Gwyneth Paltrow, citada a El Periódico amb ocasió de l'inici del rodatge d'un documental sobre cuina a Espanya.

"Quan els xefs parlen de "cor" o "ànima" volen dir que el menjar té una profunditat de sabor que és excitant i, al mateix temps, d'una manera estranya, és confortadorament familiar."- Anthony Bourdain, referint-se a les creacions d'una de les participants al reality Top Chef.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Por algo me caía mal a mí esta tía, y no por haber tenido una relación con mi querido Pitt, Brad Pitt.

No gustarle el pernil, el jamón, el jamón serrano, madreee, pecadora de la pradera.

Yo creo que se debe a que no come carne.

Felicitacións per el blog.

Navaja Gallega.

manuel allue ha dit...

Molt poca ànima, doncs, deuen de tenir alguns dels chefs. "Familiar" va ésser una paraula molt desacreditada als 70s-80s però potser els chefs, tan poc aficionats a la ontología, la farán recuperar. Tant de bó!

Mar Calpena ha dit...

Jo crec que el problema amb els xefs i les paraules és que n'hi ha més d'un (com també passa amb els periodistes, s'ha de dir) que fa servir conceptes que només coneix d'oïdes... No crec que cap dels que copien indiscriminadament les escumes de l'Adrià -tot un lloc comú, a aquestes alçades de la festa- sàpiguen què vol dir "deconstrucció" o qui és Derrida.

Mar Calpena ha dit...

En cuanto a la Paltrow: Digo yo, dónde va, la piltrafilla esta sin comer jamón y haciendo de guía gastronómica de las españas. Dicho lo cual, aunque soy pernilófaga nata, me ralla un poco que cuando se habla de estos lares, siempre se le diga primero que nada a los guiris que tienen que probar el jamón. Que vale, está muy bueno, y que es muy natural y tal y tal,y la pata negra y las bellotas y todo, como si no hubiera una historia culinaria de siglos en la Península Ibérica y sólo supiéramos hincarle el diente a todos los Babes que trotan por la jara. Gracias por el piropo y a seguir persiguiendo a Pitt.

DESPERTAFERRO ha dit...

Collonades!!

DESPERTAFERRO ha dit...

La Paltrow és una friki