dilluns, 26 de febrer del 2007

Musclos de la Pepa

Des de que els dinosauris caminaven per la terra, recordo que la meva mare ha fet una recepta de musclos amb salseta sempre que venien amics o calia preparar un pica-pica... Recordo fins i tot haver-los portat amb una tartera a berenars infantils a la platja, cosa que em feia avergonyir perquè la resta de nens portaven marranades variades (cornes, xips, etc) o, com a molt, una truita de patates (Heu observat que quan es munta un àpat de grup sempre hi ha algú que corre més a l'hora de dir "portaré truita de patates"?).
Bé, el cas és que jo renegava d'aquests musclos, i ara no paro de fer-los sempre que tinc gent a sopar. Com dissabte.

Musclos de la Pepa

1 kg de musclos
1 ceba
1 all
1 polsim de pebre
1 culleradeta de mostassa, millor Dijon o antiga
1 raig de vi dolç
Julivert picat
2 cullerades de tomàquet fregit
Oli per fregir
Sal

Posar els musclos en una paella, tal i com es compren (amb closca i tot), amb un rajolí d'aigua. Girar-los de tant en tant fins que s'obrin. Deixar refredar i descartar aquells musclos que no s'hagin obert. A la resta, treure'ls la barba i la part negra, i llençar-les. En aquest punt es poden congelar els musclos ben embolicats en dos paquets (per a una altra ocasió) o continuar amb la recepta.
Fregir la ceba picada amb l'all tallat sense el nervi amb un rajolí d'oli, i sal, fins que sigui daurada. Cal vigilar que no es cremi, remenant sovint. Afegir la resta d'ingredients, barrejar-los bé i deixar-ho coure un parell de minuts.

1 comentari:

Massitet ha dit...

Visca la Pepa!!!
jajajaja Deuen estar de la muerte. Això ho haurem de provar...