Des de que els dinosauris caminaven per la terra, recordo que la meva mare ha fet una recepta de musclos amb salseta sempre que venien amics o calia preparar un pica-pica... Recordo fins i tot haver-los portat amb una tartera a berenars infantils a la platja, cosa que em feia avergonyir perquè la resta de nens portaven marranades variades (cornes, xips, etc) o, com a molt, una truita de patates (Heu observat que quan es munta un àpat de grup sempre hi ha algú que corre més a l'hora de dir "portaré truita de patates"?).
Bé, el cas és que jo renegava d'aquests musclos, i ara no paro de fer-los sempre que tinc gent a sopar. Com dissabte.
Musclos de la Pepa
1 kg de musclos
1 ceba
1 all
1 polsim de pebre
1 culleradeta de mostassa, millor Dijon o antiga
1 raig de vi dolç
Julivert picat
2 cullerades de tomàquet fregit
Oli per fregir
Sal
Posar els musclos en una paella, tal i com es compren (amb closca i tot), amb un rajolí d'aigua. Girar-los de tant en tant fins que s'obrin. Deixar refredar i descartar aquells musclos que no s'hagin obert. A la resta, treure'ls la barba i la part negra, i llençar-les. En aquest punt es poden congelar els musclos ben embolicats en dos paquets (per a una altra ocasió) o continuar amb la recepta.
Fregir la ceba picada amb l'all tallat sense el nervi amb un rajolí d'oli, i sal, fins que sigui daurada. Cal vigilar que no es cremi, remenant sovint. Afegir la resta d'ingredients, barrejar-los bé i deixar-ho coure un parell de minuts.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Visca la Pepa!!!
jajajaja Deuen estar de la muerte. Això ho haurem de provar...
Publica un comentari a l'entrada